Mexicaanse BLT broodjuh! RECEPT

Een Mexiaanse BLT broodjuh! *Jealous*

Hehe, dat ziet er niet verkeerd uit hé *Knipoogje*

De lente is aangebroken en dat betekent meer zon dan in de winter en uh.. meer ZON :-).
Maarja, je kunt wel lekker in je tuin liggen zonnen en niks doen, maar je kunt ook dit broodjuh maken of laten maken door iemand anders (Dat kan ik je wel aanraden 😉 ).

Het is een broodje met een Mexicaanse twist, want je eet dit met een guacamole dip, want ja.. waarom niet. Een lekker verfrissend smaakbeleving zeggen de meeste wel eens. En BLT staat voor: Bacon, Lettuce (Sla) en Tomato).

Lekker als tussendoortje, lunch of diner (Als je er meerdere maakt of een maaltijdsalade erbij eet).

Nu ik je heb laten kennis maken met dit HEERLIJKE broodje, dat super easy te maken is, wil je eigenlijk wel weten wat de geheime ingrediënten zijn en hoe je dit, dit heerlijke broodje samenstelt. Nou vooruit.

Wat heb ik allemaal nodig voor 2 personen:

Guacamole:

  • 2 avocado’s
  • 1 limoen, de sap ervan
  • 4 lente uitjes, gesneden
  • Een Spaanse peper, gesneden (Want in Mexico spreken ze ook Spaans)
  • Sap van 5 kleine tomaatjes of 1 grote tomaat (Wat je zelf leuker vindt)
  • Handjevol fijngesneden VERSE koriander

Pak een kom, doe daar de avocado vruchtvlees in samen met de limoensap, gesneden lente uitjes, gesneden Spaanse peper, tomatensap en de fijngesneden VERSE koriander. Mix dat door elkaar en voila.

Lekkere guacamole

Je guacamole is klaar om opgegeten te worden, maar wacht nog even. Nu gaan we de salade maken.

Salade:

  • Zakje verse sla
  • 6 radijsjes of meer/minder, wat je zelf lekker vindt
  • Feta blokjes
  • Olijfolie naar je smaak

Pak een grote schaal, doe daar je gesneden salade in samen met de radijsjes, feta blokjes en olijfolie naar smaak.
Nu mag je de salade even lekker gek door elkaar mixen.

Salade is altijd goed

Kip en bacon:

  • 200 gram in stukjes gesneden kip
  • Peper en zout naar smaak
  • Gedroogde koriander en komijnzaad naar smaak
  • Plakjes bacon naar smaak (6 ofzo haha)

Smeer de kipstukjes lekker in met peper, zout, koriander en (fijngestampte) komijnzaad.
Bak de kip in de pan met een beetje olijfolie. Ongeveer 5 minuutjes.
Je wilt natuurlijk geen rauwe kip eten.. Toch?

Bak de bacon voor 2 minuutjes krokant.

Dit is kip
Wie houdt er nou niet van bacon?

Stokbrood:

  • 160 graden ongeveer 10 minuutjes

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt, moet je het ook nog in elkaar zetten:

  1. Pak de stokbrood, snijdt het in 2, 3 of 4 stukken, hangt ervan af hoeveel honger je hebt.
  2. Dan snij je die stukken brood doormidden.
  3. Je pakt een lepel en smeert een laagje guacamole op, maar je kunt dit ook overslaan en de guacamole als dip erbij eten.
  4. Dan doe je een beetje salade ertussen.
  5. Dan doe je er stukjes kip tussen en dan weer wat salade daarboven op (Lekker gezellig).
  6. Als laatste doe je er stukjes bacon erbij en dan uw broodje daarbovenop.

Voila hier is je creatie, een HEERLIJK broodje Mexicaanse BLT.

Lekker smullen hoor 🙂

Een lekker broodjuh hoor!

Ohja, hier nog even Chefs Choice voor je:

Dit recept is natuurlijk perfect, maar iedereen is anders, dus je kunt de ingrediënten vervangen voor iets anders wat jij lekkerder vindt ;-).

Voor vegetariërs:
De kip en bacon kun je natuurlijk lekker vervangen voor vegetarisch vlees of tofu, want ik weet zeker dat jij daar ook iets lekkurs van kunt maken.

Tagged , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.