Groentesnijder met trekkoord

Wat was het warm afgelopen woensdag, onze eerste echte zomerdag sinds dit jaar…

Bij de zomer denk je aan airco, ijsklontjes, slagroomijs of een gevuld, schoon zwembad. Lekker luieren in je tropische hangmat helemaal geïmporteerd uit China. En dan is het bijna etenstijd… Weer moeten gaan koken in die hete keuken. Dat wil je toch niet? Maar ja het moet wel gebeuren. Meestal denk je aan iets makkelijks zoals soep, een salade (voor bij de BBQ) of voor de liefhebber frituur… Salade zeg je? Dan heb ik goed nieuws voor je en al helemaal als je gaat BBQ’en.

Al die groentes die je moet gaan snijden met je mes dat bot aanvoelt. Wat een nachtmerrie en vooral in deze hitte. Je wilt er niet aan denken en gooit bijna je mes weg in de wasbak voordat je salade klaar is en dan heb je ook nog geen gesneden uien. Je hoop en zin voor een lekkere salade en gesneden groentes is bijna weg.

Niet getreurd! Ik stel aan je voor … *Tromgeroffel* De groentesnijder.

    

Ik liep laatst door de plaatselijke BigBazar en ik kwam deze groentesnijder tegen van rond de €4 (Prijs kan verschillen).
Nou leuk, maar wat koop je eigenlijk, daar was ik wel benieuwd naar.

    

Het is een schattig, klein keukenapparaatje. Ongeveer 15 cm breed en 10 cm hoog. Naast de groentesnijder zat er geen handleiding bij, maar dat is eigenlijk ook niet echt nodig, want het enige wat je moet doen is de groente die je in blokjes / stukjes gesneden wilt hebben erin stoppen en je trekt aan dat koortje. Zo simpel is dat. Maar ze zouden wel wat informatie over de hoeveelheid wat dat apparaatje aan kan mogen geven.

    

    

Wat me opviel was dat het helemaal van plastic gemaakt is, behalve de mesjes. Het voelt stevig aan en dat trekkoortje kan wel wat kracht hebben. Ook viel het me op dat de mesjes vies waren. Er zat een zwarte substantie op wat moeilijk eraf te wassen was.

Genoeg over de lookings, nu naar de power. Je zou denken dat het niet geschikt zou zijn voor erg kleine stukjes zoals knoflooktenen, maar het zou je verbazen wat dit kleine ding kan.

Ik ga de groentesnijder testen door 2 knoflooktenen, een ui en een best wel stevige tomaat te snijden.

Ik begon met de 2 knoflooktenen. Ik dacht dat het te kleine stukken waren, maar eenmaal toen ik klaar was, was de knoflook netjes in kleine stukjes gesneden. Dit ging erg makkelijk. Kind kon de was doen.

    

Daarna begon ik met de ui. Ik heb het in vier stukken gesneden en alles erin gestopt. Hier begonnen de problemen bij mij. Je moest erg hard trekken voordat er beweging in kwam. Net als het begon te lukken klemde dat hele ding vast. Er kwam geen beweging meer in.

    

Wat bleek is dat het ronddraaiende deel vast gesmolten is met het deksel. Dus dat is wel een nadeel. Het gebeurde daarna nog een paar keer. Toen besloot ik maar minder hard te trekken en dat ging een stuk beter.

Last but not least de tomaat. In elke thuisverkoopprogramma zie je wel dat ze een tomaat snijden in één van hun geweldige apparaten. Maar thuis heb je altijd het tegenovergestelde resultaat. Ik dacht dat het wel met deze tomaat zou lukken, omdat die best wel stevig was. Maar het eindresultaat is toch wel bedroevend…

    

Misschien handig als je tomatensoep of sauzen wilt maken.

Na al dat harde werk moet natuurlijk ook schoongemaakt worden. Gelukkig kun je de onderdelen apart schoonmaken onder de kraan, met de mesjes moet je oppassen dat je je niet snijdt. Ik heb geen idee of het vaatwasbestendig is, maar ik zou er niet op hopen, omdat het plastic kan vervormen en daardoor dat apparaat niet meer in elkaar gezet kan worden.
Ook moet je even oppassen met het schoonspoelen van de deksel, want er kan water in komen.

De conclusie

Het is een handig apparaatje dat zonder stroom werkt. Voor €4 is het te doen.
Zeer geschikt voor kleine stevige groentes. Tomaat moet je helaas nog met de hand snijden, tenzij je fijngemalen tomaat wilt  :-).

Voordelen
  • Makkelijk mee te nemen
  • Heeft geen stroom nodig
  • Schoonmaken gaat makkelijk en snel
  • Het kan kleine groente snijden
Nadelen
  • Plastic smelt vast bij snelle handeling
  • Er kan water in de deksel komen bij het afspoelen
  • Grote groente in kleine stukjes snijden en niet teveel in 1 keer

Hoeveel sterren krijgt het van mij : 6/10 sterren.

Dit is wel een handig keukenapparaatje

Hoe vond je dit artikel?

Het resultaat 0 / 5. Aantal ratings: 0

Wees de eerste met een rating

Tagged , , ,

1 gedachte over “Groentesnijder met trekkoord

  1. Geweldig apparaat voor 4 euro van nadelen geen het versmeltwn komt door als de uien of wat dan ook onder de messen komen. Maar ja met beleid iets gebruiken van 4 euro helpt ook

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.