Braxzz Oaked cider 0,0 procent

*Dit bericht is niet gesponsord*

Er komen steeds meer alcoholvrije dranken bij, net zoals deze cider. Met op een echt lijkend alcoholhoudend drankje probeert Braxzz oaked cider je te verleiden om alcoholvrij te kiezen.

Braxzz oaked cider is afkomstig van Braxzz, dat is een Amsterdamse brouwerij en zij produceren alcoholvrije dranken. Het is gemaakt van gefermenteerde appels gecombineerd met hop en een eikenhouten afdronk met het oog op de traditionele ciders van het Verenigd Koninkrijk.

Het eerste gezicht

Ziet er vrij standaard uit. Bruin flesje 33CL met een zwart kroondop en een wit etiket aan de voorkant en achterkant. Het design bestaat uit tekst met aan de bovenkant het logo. Door de licht gele tinten en schaduwvlakken creëert het een luxe goudachtige 3D aanzicht.

Ingredienten

Water, Appelsapconcentraat en azijn, Suiker, CO2, Appelzuur, Natuurlijk aroma.


Wat valt er op?
Water: Is natuurlijk gewoon water
Appelsapconcentraat: Dit is jammer om te zien. Dit geeft vaak aan dat het drankje een mengsel is van appelconcentraat (ingedikt sap) gemengd met water. Dan rijst de vraag of dit drankje wel echt is gefermenteerd en niet gewoon een gemengd appelsap is. Appelconcentraat is door het indik proces al zijn smaak en geurstoffen verloren en daardoor smaakt het nergens meer naar en moeten alle smaak en geurstoffen later weer toegevoegd worden.
Azijn: Voor de zure smaak of tegen verkleuring van het appelsapconcentraat.
Suiker: Toegevoegd suiker voor body (smaak en mondgevoel zodat het niet waterig proeft). Zie je vaak in combinatie met appelsapconcentraat.
CO2: Dat is toegevoegd koolzuur voor de bubbels.
Appelzuur: Voor de zure smaak.
Natuurlijk aroma: Voor alle geur- en smaakstoffen.

Als er naar ingrediëntenlijst gekeken wordt, kan er geconstateerd worden dat het een gemengd appelsap is met toegevoegd koolzuur en geur- en smaakstoffen. Dat betekent dat dit alcoholvrije cider nooit echt gefermenteerd is. Is het dan nog steeds ‘premium’?

Het goudgele drankje

Kleur: Het sap heeft een ietwat donkerachtig goudgelige kleur.

Geur: Het heeft een subtiel fris appel geur. Ook kun je nog de geur van gist herkennen. Kort daarna komt het eikenhout langs.

Smaak: Het heeft een aangenaam sappig, fris en zoete smaak met licht prikkelend koolzuur die overgaat in een zuurtje. Het heeft een korte afdronk waarin het eikenhout naar voren komt.

Wat vind ik ervan

Met in het achterhoofd dat dit een alcoholvrij drankje is, is het best goed te drinken. Het heeft een lekker frisse smaak die niet te zoet is met een uniek afdronk van eikenhout. Het voordeel van koolzuur is dat het het drankje body geeft en het licht prikkelende koolzuur is aangenaam.

Voor mijn smaak heeft het een hele korte afdronk, waardoor de smaak snel verdwenen is.

Ik zou het een appelsap 2.0 voor volwassenen noemen in een flesje met een fancy etiket.

Mijn aanbeveling is om het op koelkasttemperatuur (3-4 graden Celsius) te schenken eventueel met ijsklontjes. Lekker tijdens de warme dagen of de borrel.

Heb jij ook deze cider gedronken, deel in de reacties wat je ervan vond.

Hoe vond je dit artikel?

Het resultaat 5 / 5. Aantal ratings: 2

Wees de eerste met een rating

Tagged , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.